Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că aproximativ 3.500 de români s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 după ce au primit prima doză de vaccin, acesta fiind motivul pentru care nu s-au prezentat la rapel. Totodată, sunt „foarte puţine cazuri” de infectare după rapel, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că circa 3.500-3.600 de persoane care au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 s-au infectat cu SARS-CoV-2.

„Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum au fost programate în platformă”, a  explicat Valeriu Gheorghiţă.

În ceea ce priveşte numărul celor care s-au infectat după ce au făcut şi rapelul, medicul a menţionat că „sunt foarte puţine cazuri”.

Valeriu Gheorghiță a menţionat că „este prematur” să se discute despre un aşa-zis paşaport de vaccinare care să permită accesul în diverse locuri publice, menţionând că decizia nu aparţine comitetului care coordonează activitatea de vaccinare.