Manager Institutul de Oncologie Iasi: Lucram la un proiect prin care sa infiintam un centru de diagnosticare al cancerului

0
95

Reprezentantii Institutului Regional de Oncologie Iasi lucreaza la un proiect prin care au in vedere infiintarea unui centru de diagnosticare a afectiunilor oncologice, care sa deserveasca atat persoanele cu suspiciune de cancer cat si celor care doresc sa faca controale de rutina.

„Noi acum lucram la un proiect, cu fonduri nerambursabile, pentru a infiinta un centru de diagnosticare al cancerului. Un spatiu doar pentru diagnostic in care sa se prezinte orice persoana care are o suferinta sau care vrea doar sa se controleze. Ne dorim sa fie un numar mare de medici si aparate si sa se faca un triaj al populatiei sanatoase si al populatiei cu suspiciune de cancer. Lucram la proiectul acesta si speram sa avem si reusita”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iasi, in cadrul conferintei „Dialoguri pentru viata. Sanatatea feminina si Oncologia” desfasurata in data de 7 martie 2016 in patru orase din Romania: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Potrivit ec. Mirela Grosu, in evidenta Institutului Regional de Oncologie Iasi, pentru toata cazuistica, sunt in jur de 10.100 pacienti.

„Sunt pacienti care vin periodic la noi, lunar, la sase luni, cateodata si mai des, pentru controalele periodice. in fiecare luna, internam in spitalizarea continua in jur de 1.100 de pacienti. in jur de 4.000 vin in spitalizarea de zi, sunt pacienti care vin si fac chimioterapia, serviciile de radioterapie sau in jur de 6.000-7.000 de pacienti lunar in ambulatorul de specialitate, pacienti care vin pentru controale periodice, pentru concedii medicale si retete. E un numar foarte mare de pacienti, insa asta nu inseamna ca a crescut intr-un asemenea ritm cazuistica sau numarul de pacienti cu cancer in Iasi, in zona Moldovei. Asta inseamna ca un numar de pacienti care erau in evidenta la Cluj si Bucuresti s-au reorientat spre Iasi. Cazurile noi care intra la noi in evidenta, si daca e sa comparam cu acele cazuri care ies, sunt in jur de 200-250 pe an”, a mai adaugat managerul Institutului Regional de Oncologie Iasi.

Articolul precedentProvocarile cancerului la femei, dezbatute la Conferinta „Dialoguri pentru viata: Sanatatea feminina si Oncologia”, Bucuresti
Articolul următorConf. univ. dr. Iolanda Blidaru: Cancerul de ovar este o tragedie a oncologiei feminine