In Spitalul Marie Curie mai sunt internati trei copii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic

0
80

in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” mai sunt internati astazi, 9 martie 2016, trei copii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic (SHU), se arata intr-un comunicat de presa remis de Ministerul Sanatatii (MS).

Copiii sunt internati in Sectia de Nefrologie, unde primesc tratament de specialitate. Doar unul dintre acestia mai este supus procedurilor de dializa peritoneala (este vorba despre copilul din Mioveni). Copiii au o stare buna de sanatate cu evolutie favorabila.

Medicii au informat Ministerul Sanatati (MS) ca, in conditiile mentinerii evolutiei favorabile a starii acestora, pana la sfarsitul acestei saptamani o parte dintre copii vor putea fi externati.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator.

Specialistii MS recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.

Articolul precedentProvocarile cancerului la femei, dezbatute la Conferinta „Dialoguri pentru viata: Sanatatea feminina si Oncologia”, Bucuresti
Articolul următorConf. univ. dr. Iolanda Blidaru: Cancerul de ovar este o tragedie a oncologiei feminine