Maine se deschide anul universitar 2016-2017 la UMF Carol Davila din Bucuresti

0
192

Anul universitar 2016-2017 la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti (UMF „Carol Davila”) se va deschide maine, 3 octombrie.

La festivitatea de deschidere, ce se va desfasura in Amfiteatrul „George Emil Palade” din cadrul Facultatii de Medicina incepand cu ora 9.00, vor fi prezenti, alaturi de cei peste 10.000 de studenti ai Universitatii, acad. Ioanel Sinescu, Rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti, prof. dr. Mircea Beuran, presedintele Senatului UMF „Carol Davila”, prorectorii si decanii facultatilor institutii de invatamant. Invitatul special al acestui eveniment va fi acad. Leonida Gherasim, membru de onoare al Sectiei de Ştiinte Medicale a Academiei Romane si fost rector al UMF „Carol Davila” Bucuresti.

De altfel, pe langa deschiderea oficiala a „Zilelor Universitatii”, a Salonului National de Carte Universitara – editia a X a si a „Zilelor Studentilor Medicinisti”, promotia 2016 va primi titulatura „George Emil Palade”, se arata intr-un comunicat de presa al UMF.

„Istoria celor 159 de ani de la infiintarea scolii de medicina din tara noastra, se poate defini in primul rand prin marturiile marilor personalitati care s-au format aici si si-au pus amprenta in cercetarea stiintifica medicala mondiala. Iata ca, o astfel de personalitate, George Emil Palade (laureat al premiului Nobel) este, incepand de astazi, portdrapelul promotiei 2016 si sper, ca peste ani, din mijlocul acestei generatii sa rasara cel putin un nou premiu Nobel, atingandu-se astfel performanta marelui savant roman”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, Rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti.

in prezent, prin cele patru facultati ale sale, Medicina, Medicina Dentara, Farmacie – impreuna cu Facultatea de Moase si Asistenta Medicala -, Universitatea de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” scolarizeaza numai in cadrul ciclului de studii universitare de licenta, un numar de 10.467 studenti, dintre care 1.495 vor pasi pentru prima oara treptele Universitatii, in timp ce 1.580 de studenti au absolvit anul acesta prestigioasa institutie de invatamant superior. De asemenea, peste 1.600 de cadre didactice asigura pregatirea unui numar considerabil de cursanti aflati la studii de licenta, de masterat, de doctorat, de pregatire postuniversitara sau de educatie medicala continua.

„Romania are nevoie de profesionisti foarte buni in sistemul de sanatate,in educatie si in toate ariile de cercetare stiintifica, iar generatiile tinere din Universitatea noastra ne ofera perspectiva accederii spre noi culmi de dezvoltare stiintifica si profesionala, pozitionand in continuare medicina romaneasca pe harta mondiala a performantei”, a mai adaugat acad. Ioanel Sinescu.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentDe Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului de San, Palatul Cotroceni va fi iluminat in roz
Articolul următorPremiul Nobel in Medicina sau Fiziologie in anul 2016 a fost acordat biologului celular japonez Yoshinori Ohsumi