Maine are loc examenul de rezidentiat

0
51

Ministerul Sanatatii organizeaza maine, 20 noiembrie, concursul de admitere in rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

Examenul se va desfasura in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara.

6.091 de candidati se lupta pentru cele 3.843 de locuri si posturi scoase la concurs in 67 de specialitati. Acestia vor avea de trecut un test-grila 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, cu variante simple sau multiple de raspuns, care va dura 4 ore. Pentru a promova candidatii trebuie sa obtina un punctaj de minimum 60% din punctajul maxim al celor 200 de intrebari.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a adus mai multe modificari in ceea ce priveste derularea rezidentiatului. Au fost introduse noi specialitati medicale: cardiologia pediatrica, gastro-enterologia pediatrica, nefrologia pediatrica, onco-hematologia pediatrica, pneumologia pediatrica si microbiologia clinica, dar si o noua categorie pentru zona de medicina dentara: pedodontie, cu o durata de 3 ani. Totodata, incepand de anul acesta, pentru cateva specialitati va creste durata de efectuare a rezidentiatului: la chirurgie toracica si cardiologie durata de rezidentiat se mareste de la 5 la 6 ani, iar la endocrinologia, gastroenterologia, geriatria si gerontologia se vor urma 5 ani in loc de 4.

Articolul precedentZiua Europeana a Informarii asupra Antibioticelor, marcata pe 18 noiembrie
Articolul următorA 9-a Conferinta Globala pentru promovarea Sanatatii incepe maine in Shanghai