A 9-a Conferinta Globala pentru promovarea Sanatatii incepe maine in Shanghai

0
380

intre 21 si 24 noiembrie, la Shanghai, in China, are loc cea de-a 9-a Conferinta Globala pentru Promovarea Sanatatii. Evenimentul organizat in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Sanatatii urmareste stabilirea directiilor la nivel international in vederea promovarii sanatatii in cadrul obiectivelor de dezvoltare globala, stabilite de catre Organizatia Natiunilor Unite.

La Shanghai vor participa peste 1000 de lideri politici, din domeniul sanatatii si al dezvoltarii care vor discuta pe marginea unor teme strategice cu privire la pozitia sanatatii in contextul dezvoltarii sustenabile a statelor din intreaga lume: orase sanatoase, buna guvernanta si alfabetizare in sanatate.

„Aceasta conferinta are loc ca punct de plecare pentru o mult mai extinsa agenda de dezvoltare globala, una care pune accent pe importanta sanatatii pentru viitorul tuturor tarilor. Atingerea obiectivelor de pe Agenda 2030 va fi posibila doar daca sanatatea este luata in considerare raportat la toate cele 17 obiective. Similar, abordarea de care este nevoie pentru atingerea tuturor obiectivelor ce urmaresc sanatatea trebuie sa tina cont de aspecte extrinseci domeniului sanatatii. Statele nu pot avea o dezvoltare sustenabila fara sanatate, iar sanatatea este dependenta de o dezvoltare sustenabila”, a declarat dr. Margaret Chan, Directorul General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, intr-un comunicat de presa al OMS.

Articolul precedentMaine are loc examenul de rezidentiat
Articolul următorCampania de informare asupra consumului de antibiotice, lansata azi de Ministerul Sanatatii