Maine are loc examenul de intrare in rezidentiat

0
41

Emotii maine pentru peste 8.800 de absolventi ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din tara, care vor sustine examenul de intrare in rezidentiat. Un numar de 6.283 dintre ei au aplicat pentru domeniul medicina, 1.740 pentru medicina dentara si 853 pentru domeniul farmacie s-au inscris la concurs.

Concursul se desfasoara in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Targu- Mureş şi Timişoara.

Repartizarea candidaţilor pe sali se face diferenţiat, pe domeniile pentru care s-au inscris, de catre fiecare universitate de medicina şi farmacie.

Listele au fost afisate pe site-urile aferente fiecarui centru universitar unde are loc, respectiv:

Bucuresti – http://rezidentiat.umfcd.ro/

Cluj-Napoca – http://www.umfcluj.ro/rezidentiat2019/

Craiova – http://www.umfcv.ro/rezidentiat

Iasi – http://www.umfiasi.ro/ro/admitere/program-de-rezidentiat/

Targu-Mures – https://www.umfst.ro/rezidentiat/rezidentiat-8-decembrie-2019.html

Timisoara – http://www.umft.ro/rezidentiat-2019_761

Ministerul Sanatatii a scos la concurs pentru aceasta sesiune de examen, 4.710 locuri si posturi, astfel: 3.960 in domeniul medicina, 398 in domeniul medicina dentara, 256 pentru farmacie, respectiv 96 de locuri pentru Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Justitiei si Ministerul Afacerilor Interne, ministerele care au retea sanitara proprie.

insa autoritatile au dat asigurari ca, daca va fi nevoie, numarul de locuri va fi suplimentat.

“Anul acesta nu schimbam regulile in timpul jocului, dar ne dorim ca toti absolventii care reusesc sa treaca pragul de 60 la suta din punctajul maxim pe domeniu, pe tara, sa fie admisi, in conditiile in care resursa umana este deficitara. Vom gasi solutii pentru acesti tineri, asa cum a asigurat si prim-ministrul, si am cerut departamentelor de specialitate din cadrul ministerului sa prezinte o analiza in acest sens, inclusiv pe criterii demografice pentru a putea lua decizii privind repartizarea pe centre universitare a viitorilor rezidenti. Dupa concurs, vom discuta impreuna, toti cei implicati, si masurile care trebuie luate pentru imbunatatirea acestui concurs in anii care urmeaza“, a spus ministrul Sanatatii, Victor Costache, la sfarsitul lunii trecute.

Examenul de rezidentiat incepe la ora 10 si dureaza patru ore, iar intrarea candidatilor in sala se va face incepand cu ora 8:30. Ei trebuie obligatoriu la ei actul de identitate.

Corectura se face in mod electronic prin scannare, in sala de concurs, in prezenţa autorului şi a inca 2 candidaţi din sala respectiva, care vor fi nominalizaţi in procesul-verbal al salii şi care vor semna pe acesta şi pe grilele candidaţilor.

Eventualele contestaţii privind raspunsurile corecte sunt depuse de candidaţi pana la ora 16.00 in ziua de 9 decembrie 2019.

Pentru a promova, candidatii trebuie sa obtina cel putin 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Articolul precedentSe redeschide Blocul Operator Central al Spitalului Universitar Bucuresti; vor putea fi operati aproximativ 50 de bolnavi pe zi
Articolul următorPeste doua ore incepe concursul de intrare in rezidentiat