Consumul moderat de bere poate ajuta organismul sa isi revina mai repede dupa efortul fizic, fara sa afecteze fortasi viteza – studiu

0
34

Consumul moderat de bere coroborat cu o dieta alimentara echilibrata poate avea efecte benefice asupra organismului prin cresterea indicelui de apa, a masei musculare si scaderea tesutului adipos. Concluzia reiese dintr-un studiu realizat de Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi in perioada noiembrie 2018 – octombrie 2019. 

 ”intotdeauna a fost zvonul ca nu este bine sa consumi bere daca esti sportiv, nu este bine sa consumi bere daca faci sport, dupa ce faci sport. Am vrut sa vedem daca aceste zvonuri sunt fondate sau nu. in urma studiului, am vazut beneficiile pe care le aduce berea”, a declarat asist. univ. drd. Catalin Ionite, autorul principal al studiului.

” O bere de pana in 5%  alcool contine 17 vitamine, 14 minerale, 16 aminoacizi esentiale. Contine carbohidrati, contine proteine, iar proteina este caramida tesutului muscular”, a adaugat el. 

Studiul a fost realizat pe un esantion de 50 de participanti cu varste intre 20 si 35 de ani, sportivi amatori.

 ”Niciodata, cand vorbim de consumul de alcool, nu putem reporta niste cantitati de la o zi la alta si sa spunem ca nu am baut patru zile, iar acum beau pentru cinci zile (…). Berea consider ca este o bautura pe care realmente o putem iubi, dar trebuie sa fim inteligenti si informati pentru a o consuma zilnic in cantitatile recomandate, a subliniat dr. Alin Popescu, secretar general Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, limitele consumului moderat de bere sunt de 330 ml/zi in cazul femeilor, respectiv 660 de ml/zi in cazul barbatilor. 

 

 

Articolul precedentSe redeschide Blocul Operator Central al Spitalului Universitar Bucuresti; vor putea fi operati aproximativ 50 de bolnavi pe zi
Articolul următorPeste doua ore incepe concursul de intrare in rezidentiat