Cea mai importanta conferinta de oncologie pediatrica, avand tema Asistenta Multidisciplinara a Copilului si Tanarului cu Cancer, se desfasoara sambata, 28 aprilie, la Rin Grand Hotel, sala Bruxelles,incepand cuora 09.00. Initiata de Asociatia P.A.V.E.L. in parteneriat cu Societatea Romana de Onco-Hematologie Pediatrica, manifestarea aduce in prim-plan situatia copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora in incercarea de a gasi solutii concrete atat pentru imbunatatirea conditiilor celor bolnavi, cat si pentru preventia si diagnosticarea corecta a afectiunilor oncologice.

Printre temele dezbatute la acest eveniment se afla:

– Importanta campaniilor de preventie si a diagnosticarii precoce a cancerului la copii

– Obiectivele strategiei nationale si adoptarea standardelor europene in oncologia pediatrica

– Importanta parteneriatelor institutiilor medicale cu organizatiile de pacienti si nonguvernamentale

– Oncologia pediatrica in cadrului Institutului Clinic Fundeni

– Registrul de cancer

– Dezvoltarea ingrijirilor paliative pentru copii in Romania

– Analiza cauzelor de esec terapeutic in cancerul copilului; Probleme ale oncologiei pediatrice din Romania

– Calitatea comunicarii dintre pacienti, apartinatori si medici

– Rolul organizatiilor de parinti si a celor care activeaza in domeniul drepturilor copilului

– Necesitatea adoptarii codului etic pentru organizatiile de pacienti

– Importanta alimentatiei si stilului de viata in preventia cancerului

Pe langa reprezentantii principalelor asociatii de pacienti, la eveniment si-au anuntat prezenta prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, presedintele Societatii Romane de Hemato-Oncologie Pediatrica, conf. univ. dr. Monica Dragomir, sef Sectia de Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti, dr. Rodica Cosnarovici, sef Sectia Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic „I. Chiricuta” Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Smaranda Arghirescu, oncopediatru la Centrul de Transplant Medular al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timisoara, conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Pavel Chirila, directorul Hospice Sf. Irina Bucuresti, dr. Codruta Comsa, oncopediatru la Institutul Oncologic Bucuresti, dr. stefania Neamtu, oncopediatru Cluj-Napoca.

Pentru a reliefa importanta parteneriatelor institutiilor medicale cu organizatiile de pacienti, reprezentantii principalelor institute oncologice au acceptat invitatia de a participa la eveniment: dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, prof. univ. dr. Rodica Anghel, managerul Institutului Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti, conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu, managerul Institutului Oncologic „I. Chiricuta” Cluj-Napoca, dr. Alina Tanase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.

Asociatiile de pacienti prezente la eveniment isi vor face cunoscute proiectelepe care le deruleaza, planurile viitoare de interventie si masurile pe care doresc sa le adopte in favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer si familiile acestora. De asemenea, evenimentul faciliteaza schimbul de experienta dintre asistenti sociali, pedagogi si alti specialisti implicati in serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.

Asociatia P.A.V.E.L. este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi de cancer din Romania. Scopul Asociatiei P.A.V.E.L. este imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor acestora.

Management eveniment: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical

Participarea este gratuita pe baza inscrierii la adresa de e-mail: press@sanatateapress.ro