Lista medicamentelor compensate si gratuite creste cu doua noi molecule

0
350

Astazi, a fost aprobata o Hotarare de Guvern pentru introducerea conditionatain lista de medicamente compensate si gratuite a doua molecule noi, pentru tratamentului inovativ al hepatitei C si al cancerului de prostata. Noile molecule vor face obiectul unor contracte cost-volum si cost-volum-rezultat.

Pentru tratamentul hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice a fost inclusain lista combinatia elbasvir + grazoprevir.incepand cu data de 1 septembrie, Romania va asigura a treia etapa de tratamente fara interferon,in cadrul careia 13.000 de pacienti cu hepatita C vor beneficia de trei scheme de tratament,in urmaincheierii unor contracte cost-volum-rezultat.

in cadrul Programului National de Oncologie a fost inclusin lista cabazitaxel, pentru tratamentul cancerului de prostata. 

Lista de medicamente compensate si gratuite de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala,in sistemul de asigurari sociale de sanatate, a fost modificata anul acesta de trei ori, introducandu-se 37 de noi molecule, multe din ele tratamente inovatoare pentru leucemii, boli cardiovasculare, scleroza multipla amiotrofie spinala, spondilita ankilozanta, diabet zaharat, fibroza pulmonara idiopatica, sau angina pectorala cronica, se arataintr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Articolul precedentNoua definitie a infarctului miocardic
Articolul următorVirusul West Nile: 117 cazuri severe si 12 decese pana la sfarsitul lui august