Lecitina previne deteriorarea functiilor cognitive care apare odata cu inaintarea in varsta si imbunatateste capacitatile intelectuale, fiind un adevarat tonic asupra starii de sanatate.

Toate aceste beneficii ale lecitinei se datoreaza fosfolipidelor, grasimi care ajuta la producerea de mielina, substanta care formeaza o teaca in jurul nervilor, asigurand o propagare silentioasa a semnalelor de la nivelul creierului. Totodata, fosfolipidele ajuta la producerea de acetilcolina, neurotransmitatorul memoriei. Mai mult decat atat fosfolipidele furnizeaza nutrimentele implicate in procesul prin care organismul si creierul pastreaza in echilibru mii de substante biochimice esentiale.

Potrivit specialistilor, lecitina este eficienta si in curele de slabire, deoarece contine substante care ajuta organismul sa dizolve grasimile. De asemenea, lecitina este recomandata persoanelor care au frecvent stari de anxietate, datorita inozitolului, o substanta cu un puternic efect relaxant.

in general, inozitolul se regaseste in maduva spinarii, in creier si in sange, insa nivelul ridicat de stres cu care oamenii se confrunta zilnic epuizeaza resursele existente. Aceasta substanta poate fi procurata si din alimente precum carne, lapte, fructe, legume, cereale si din nuci. Persoanele care se confrunta adesea cu stari de anxietate trebuie sa evite sau sa limiteze consumul de cofeina, deoarece aceasta distruge inozitolul din organism. Lecitina, ca si supliment alimentar se gaseste in cantitati insemnate in soia, drojdie de bere, cereale, legume, in germeni de grau, dar si in galbenusul de ou si in peste.