Oamenii de stiinta de la o prestigioasa universitate din Statele Unite ale Americii testeaza un nou medicament care poate sa anuleze efectele alcoolului, cum ar fi ameteala care ii face pe oameni sa piarda controlul. Potrivit cercetatorilor, noul medicament poate sa opreasca efectele alcoolului asupra creierului.

Medicamentul va fi util persoanelor care vor sa consume alcool si sa conduca masina. Acest lucru este posibil datorita unei substante din compozitia medicamentului care blocheaza actiunea alcoolului asupra sistemului nervos central. Totodata, cercetatorii americani sustin ca acest nou medicament previne simptomele specifice starii de ebrietate .

Pentru a dovedi eficienta medicamentului, oamenii de stiinta au realizat un studiu care a aratat ca persoanele care isi administreaza medicamentul inainte de a consuma alcool franeaza mai usor si prezinta un risc scazut de a intra pe contrasens. Scopul acestui medicament nu este acela de a creste consumul de alcool, ci de a-l reduce. Mai exact, dupa administrarea medicamentului, nu mai este activat centrul placerii si al dependentelor. Oamenii de stiinta spera ca prin intermediul acestui medicament, oamenii sa renunte mai usor la consumul de alcool, care de cele mai multe ori provoaca grave probleme de sanatate.

Totodata, cercetatorii americani vor sa testeze un medicament care provoaca efectele placute ale alcoolului, care creeaza placere fara sa imbete, dar fara efecte secundare.