Cancerul de san este o maladie frecventa, intalnita mai ales la femei, dar care afecteaza si sanatatea barbatilor. Barbatii sunt mai putin expusi acestei maladii, insa atunci cand intampla, ei traiesc mai putin decat femeile. Acest lucru este posibil, in primul rand din cauza faptului ca barbatii nu cred ca sufera de cancer la san si pentru ca dureaza mai mult timp pana cand sunt le sunt depistate simptomele.

Potrivit oamenilor de stiinta, femeile cu cancer mamar traiesc cu doi ani mai mult decat barbatii afectati de cancer. Statisticile au aratat ca un barbat dintr-o mie sufera de cancer la san, in timp ce o femeie din opt trebuie sa se lupte cu acest tip de cancer. Pe de alta parte, cancerul de prostata afecteaza un barbat din sase.

in general, la barbati tumorile la san sunt mai mari si mai avansate din cauza faptului ca acest tip de cancer este descoperit mult mai tarziu, cand deja a cuprins intreg corpul. Adesea, atat barbatii, dar mai ales medicii se pot insela asupra diagnosticului, neglijand simptome care constituie totusi semnale de alarma la femei. De aceea, medicii specialistii trag un semnal de alarma, si sustin ca barbatii nu sunt imuni la acest tip de cancer.