Laboratoarele Boiron au aniversat 80 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, fiica fondatorului companiei, Michele Boiron a fost in Romania pentru a lansa una dintre cele mai importante carti de homeopatie a momentului, „Homeopatie si prescriptie oficiala”, scrisa in colaborare cu Francois Roux.

„Am scris aceasta carte impreuna cu un farmacist pasionat de homeopatie, Francois Roux si se adreseaza exclusiv farmacistilor. Este o carte extrem de simpla pentru farmacisti, cu medicamente si recomandari foarte bine explicate. De asemenea, cartea are un plus extraordinar, ea este insotita de un CD, in conditiile in care calculatorul a devenit un instrument indispensabil”, a precizat Michele Boiron in cadrul unei conferinte de presa.

Totodata, Michele Boiron a precizat ca „Homeopatia este un subiect care inca declanseaza fie pasiune, fie ostilitate, insa la mijloc se afla marea masa a oamenilor care aleg homeopatia ca si metoda terapeutica. Homeopatia se adreseaza persoanelor care au cel mai inalt respect atat pentru ei cat si pentru mediul inconjurator”.

in Romania, laboratoarele Boiron sunt prezente inca din 1997 cu 15 medicamente homeopatice, cu nume de marca inregistrata la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale la care se adauga 300 de medicamente homeopatice unitare, cu nume stiintifice latinesti, autorizate ca medicamente cu prescriptie medicala.

„Obiectivul nostru pentru Romania, este acela de a creste notorietatea medicamentelor homeopate, ca alternativa terapeutica eficienta, pentru profesionistii din domeniul sanatatii, cat si pentru marele public. Acest obiectiv il realizam sprijinindu-ne pe extinderea distributiei in farmacii si prin campanii de informare corecte si etice asupra beneficiilor acestor tratamente, in scopul imbunatatirii calitatii vietii pacientilor”, a declarat stefania Popescu, Director de Marketing si Comunicare Boiron Romania.