La Spitalul Marie Curie a fost inaugurata sectia de chirurgie

0
294

La Spitalul de urgenta pentru Copii „Marie Curie” din Bucuresti a fost inaugurat pe 5 iunie departamentul de chirurgie, renovat prin fonduri stranse din donatii, ca urmare a campaniilor initiate de Fundatia Scheherazade.

Presedinta fundatiei, Wajiha Haris, a subliniat ca obiectivul campaniei a fost strangerea unei sume totale de 1,5 milioane euro pentru renovarea celui mai mare spital de copii din Romania, unde peste 50.000 de copii din toata tara primesc ingrijiri medicale in fiecare an.
Ea a subliniat ca acest obiectiv a fost indeplinit in urma contributiei Grupului Enel, care a donat 500.000 de euro pentru reabilitarea spitalului.
Noul departament inaugurat dispune de saloane cu unu si doua paturi, dar cele mai multe au patru sau cinci paturi. Fiecare salon este dotat cu televizor, frigider, jucarii, unele saloane dispun de grupuri sanitare chiar in interiorul lor, iar pentru cele care au grupuri sanitare comune, acestea deservesc doua saloane. Saloanele sunt zugravite in culori calde, care creeaza un ambient placut, atat pentru copii, cat si pentru corpul medical care lucreaza aici.

in paralel, exista saloane private ale Centrului de Diagnostic si Tratament Unirea care dispun de unul sau doua paturi ce permit internarea copilului fie impreuna cu mama, fie singuri contra cost. Acestea dispun de asistenta medicala permanenta si de televizoare, frigider, grup sanitar in interiorul salonului.

„Scopul nostru este sa ajutam Spitalul de copii „Marie Curie” sa ofere tratamentele cele mai performante din Romania prin oferirea conditiilor optime de spitalizare. Pentru indeplinirea obiectivului nostru trebuie sa consolidam contributia din partea statului, a societatii civile si a sectorului privat. Trebuie sa ne asumam in mod colectiv responsabilitatea de a avea grija de copiii nostri. Acest lucru nu poate fi realizat doar de stat, avem nevoie de sustinerea unei societati civile active, a oamenilor simpli si a unui sector privat dinamic, deoarece acesti jucatori ocupa un spatiu considerabil in mediul nostru. Exista o nevoie acuta de a contribui prin eforturile noastre cu indrazneala si promptitudine asa cum nu s-au mai imaginat sau demonstrat pana acum”, a spus Wajiha Haris, presedinta Fundatiei Scheherazade.

La randul sau, presedintele grupului executiv al Enel, Fulvio Conti, a declarat: „Contribuim cu mare bucurie si entuziasm la aceasta campanie importanta menita sa imbunatateasca conditiile de ingrijire sanitara pentru copiii romani. Aceasta initiativa raspunde angajamentului nostru de a fi nu numai un investitor strain important in sectorul energetic, dar si un bun cetatean al Romaniei si un membru devotat al comunitatii in care traim. Una dintre valorile principale ale Enel este grija profunda pentru protejarea vietii, atat pentru generatiile prezente, cat si pentru cele viitoare, si acordam o atentie deosebita copiilor, caci ei reprezinta viitorul oricarei tari”.

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a multumit Fundatiei Scheherazade pentru implicarea intr-un proiect atat de amplu, pentru efortul depus pentru strangerea de fonduri si s-a referit la investitiile care au fost facute de catre MSP in ultimii trei ani pentru aceasta unitate sanitara, in valoare de 5,3 milioane lei, dintre care 3,8 milioane numai in 2007. Tot in 2007, a mai spus Eugen Nicolaescu, spitalul a primit bani si pentru a achizitiona un computer tomograf si un aparat radiologic digital. De asemenea, a fost inaugurata unitatea de primiri urgente pentru care au fost alocate fonduri in suma de 154.000 euro pentru achizitionarea de aparatura.

Totodata, ministrul Sanatatii a mentionat faptul ca Ministerul Sanatatii aloca 2% din impozit pentru renovarea spitalului.
Daniel Buzatu, managerul spitalului, a anuntat ca in scurt timp va fi inaugurat departamentul de ATI, modernizat si dotat cu aparatura medicala de ultima ora cu fonduri primite de la MSP, dar si din fondurile spitalului.

Copiilor care au participat la acest eveniment le-au fost oferite un spectacol de teatru, dulciuri si jucarii.
La inaugurarea departamentului de chirurgie de la Spitalul de copii „Marie Curie” au participat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, membri ai corpului diplomatic.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentGata cu stresul – a aparut prima bautura anti-stres!
Articolul următorVaccin ce dubleaza speranta de viata a bolnavilor de cancer cerebral