Aproximativ 5% dintre bucuresteni nu au primit taloanele pentru analize

0
238

Aproape 5% din populatia Capitalei nu a primit taloanele pentru analize in cadrul Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei.

„Sunt multe taloane returnate la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) din diferite motive” a declarat pentru AGERPRES, presedintele CASMB, dr. Adina Geana, care a precizat ca CNAS are un contract cu Posta Romana, care primeste de la Imprimeria Romana taloanele pe care apoi le distribuie cetatenilor.

Reprezentantul CASMB a spus ca intre motivele pentru care au fost returnate taloanele se numara datele inexate primite de la Evidenta Populatiei, astfel incat apar persoane decedate, cu CNP-ul incorect sau fara domiciliu corect.

Situatii similare se regasesc si la celelalte Case de Asigurari Judetene. in Bucuresti aproape 500 de persoane au venit sa aduca taloanele pentru persoane care nu mai locuiau la adresa la care au fost trimise. Reprezentantii Postei Romane, pe de alta parte nu pot afirma cu certitudine ca postasii merg la adrese.

Dr. Geana a spus ca a infiintat trei linii telefonice destinate exclusiv informatiilor pe tema taloanelor pentru bucuresteni.
intrebarile pot fi adresate la numerele 0316 902 002, 0316 902 003, 0316 902 004. incepand cu data de 5 iunie se pot solicita operatorilor, date privind existenta talonului si modalitatea prin care titularul poate intra in posesia acestuia.

CASMB recomanda cetatenilor sa evite deplasarile direct la sedii, fara o verificare telefonica prealabila, astfel incat restituirea sa se desfasoare in conditii optime.

Pentru a ridica talonul, titularul sau imputernicitul trebuie sa prezinte actul de identitate in original si copie, dupa caz, documente care sa ateste imputernicirea.

in prezent, la CASMB a fost infiintat un departament care se ocupa de verificarea taloanelor si includerea lor in tabele in ordine alfabetica, astfel incat cetatenii sa poata fi mai usor gasiti si indrumati catre sediile unde se afla taloanele.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentGata cu stresul – a aparut prima bautura anti-stres!
Articolul următorVaccin ce dubleaza speranta de viata a bolnavilor de cancer cerebral