Supliment alimentar pentru deficientele de vitamine si oligoelemente

0
231

in Romania nu exista studii cu privire la regimul alimentar la copii si la deficientele de vitamine ale acestora, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Alin Stanescu de la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului.

Cu acest prilej s-a precizat ca studii privind regimul alimentar la copii, realizate in noua tari diferite (Germania, Elvetia, Franta, Turcia, Marea Britanie, Spania, SUA, Canada si Mexic) au aratat urmatoarele deficiente marginale: la copii intre 4-8 ani: vitamina E, folat, calciu, fier si zinc. in unele studii, se arata ca lipsesc si vitaminele A, D, B1, B2, B6, cupru si iod.

La copii cu varste intre 9 si 13 ani se inregistreaza deficiente de: vitaminele A, E, B1, B2, B6, folat, calciu, fier si zinc. Din unele studii rezulta, de asemenea, ca lipsesc si vitamina C, acidul pantotenic, niacin, magneziu, cupru si iod.

Pornind de la constatarile de mai sus, Supradyn a produs Supradyn Junior. Supradyn Junior este un supliment alimentar de vitamine, minerale si lecitina, care sustine dezvoltarea sanatoasa a copiilor cu varste cuprinse intre patru si 12 ani. El contine toate vitaminele (exceptie vitamina K); acerola ca o sursa de vitamina C, calciu, magneziu, oligoelemente cupru, crom, iod, fier, mangan, seleniu si zinc, lecitina, un nutrient esential, necesar sustinerii functiilor cerebrale si memoriei.

Dr. Alin Stanescu de la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului a mentionat insa ca datorita numarului mare de cazuri de copii cu rahitism exista un Program national pentru suplimentarea cu vitamina D, si altele pentru oligoelemente, suplimentare cu iod, fier si calciu.

Circa 50% dintre copiii romani au carente de fier, care trebuie suplimentat ca si iodul. Calciu poate fi gasit in alimente, consumul de lactate fiind foarte important.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentGata cu stresul – a aparut prima bautura anti-stres!
Articolul următorVaccin ce dubleaza speranta de viata a bolnavilor de cancer cerebral