Judetul Teleorman: Numarul pneumoniilor, in crestere, in ultima saptamana

0
57

in ultima saptamana, s-a inregistrat o creştere uşoara a numarului total de afecţiuni respiratorii, mai semnificativa in cazul pneumoniilor in judetul Teleorman, a anuntat medicul epidemiolog Luminiţa Dumitraşcu, din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) locale.

 Astfel, potrivit datelor DSP Teleorman, in aceasta perioada au fost diagnosticati 838 de pacienti cu viroze respiratorii acute şi alţi 155, cu pneumonii. in 110 dintre cazuri a fost necesara internarea in spital.

Dintre persoanele diagnosticate in ultima saptamana cu viroze respiratorii, 87 sunt copii cu varsta mai mica de un an, 183 au intre 2 şi 4 ani iar 283 sunt minori cu varste cuprinse intre 5 şi 14 ani. in ceea ce priveşte pacienţii care au necesitat internarea, 58 din cei 67 care au fost spitalizaţi sunt copii.

in aceeaşi perioada, in judeţul Teleorman s-au inregistrat şi 155 de cazuri de pneumonie, dintre care 53 in randul copiilor. Din cei 43 de pacienţi internaţi, 19 au varste de pana in 14 ani.

in acest sezon, in Teleorman nu a fost inregistrat niciun caz de gripa şi aproape 32.000 de persoane au fost vaccinate antigripal. „Din cele 36.870 de doze de vaccin antigripal repartizate, pana la aceasta data au fost administrate 31.827 de doze, in ultima saptamana fiind imunizate 2.321 de persoane”, a declarat Luminiţa Dumitraşcu, potrivit Agerpres.

in cadrul campaniei de vaccinare au fost imunizate personalul medical şi persoanele aflate in grupele de risc, perioada optima de administrare a vaccinului antigripal fiind 15 octombrie – 31 decembrie.

Articolul precedentEurostat: Rata vaccinarii antigripale in Romania, mult sub media UE
Articolul următorApel pentru colaborare. Comisarul european pentru Sanatate cere ca toata lumea sa se implice in lupta impotriva cancerului