Apel pentru colaborare. Comisarul european pentru Sanatate cere ca toata lumea sa se implice in lupta impotriva cancerului

0
277

Noul comisar european pentru Sanatate anunta ca lupta impotriva cancerului nu mai este doar responsabilitatea medicilor, asistentelor si a celorlalti profesionisti din domeniul medical. intr-o conferinta de presa organizata in Parlamentul European, Stella Kyriakides a cerut un efort comun pentru combaterea acestei maladii la nivelul blocului comunitar.

„Pe 4 februarie, de Ziua Mondiala a Cancerului, vom demara discutiile privind “Planul european de combatere a cancerului” si imi doresc ca aceste discutii sa fie cat mai incluzive, sa implice toti oamenii implicati in acest domeniu, imi doresc sa vad cat mai multe companii ca isi aduc contributia la acest plan intr-un mod ambitios si realist.

Cancerul nu mai este doar responsabilitatea sectorului sanatatii, toata lumea trebuie sa se implice. El trebuie sa fie abordat in scoli, la locul de munca, prin politici de sanatate publica si cu alegeri de viata sanatoase”, a declarat Stella Kyriakides in cadrul unui eveniment moderat de eurodeputatii Tomislav Sokol, Veronique Trillet Lenoir si Nicolae Ștefanuta.

Comisarul european pentru Sanatate, care a facut din lupta impotriva cancerului principalul obiectiv al mandatului, a amintit ca stie din proprie initiativa prin ce trec pacientii diagnosticati cu aceasta boala.

„Eu insami am fost diagnosticata cu cancer de san, in urma cu multi ani si stiu din propria experienta cat de multe lucruri putem face daca vom colabora pentru a face schimbari. Și stiu ca schimbarile vin datorita pasilor mici.

Avem o oportunitate. Avem Comisia Europeana, avem Parlamentul European si, uneori, cred ca planetele s-au aliniat ca prin minune pentru a face din lupta impotriva cancerului o prioritate”, a adaugat oficialul european.

Articolul precedentJudetul Teleorman: Numarul pneumoniilor, in crestere, in ultima saptamana
Articolul următorEtichetele ce indica exercitiile fizice necesare arderii caloriilor dintr-un aliment, o strategie contra obezitatii – studiu