Persoanele care sufera de cataracta ar putea sa-si imbunatateasca vederea cu ajutorul jocurilor video, potrivit unui studiu american. Pentru persoanele care sufera de cataracta, interventiile chirurgicale nu sunt intotdeauna o solutie, iar lentilele de contact nu functioneaza mereu, acestia ajungand chiar sa sufere de probleme serioase la maturitate. Pentru a veni in ajutorul persoanelor care sufera de cataracta, oamenii de stiinta de la o prestigioasa universitate din Canada au ajuns la concluzia ca se poate scapa de aceasta afectiune prin intermediul jocurilor video.

Rezultatele studiului au aratat ca pacientii care se joaca un joc video 40 de ore de-a lungul a patru saptamani, au inceput sa vada scrisul marunt, directia punctelor aflate in miscare si sa poata identifica fetele celor din jur. De asemenea studiile anterioare au aratat ca 40 de ore de jocuri video ajuta la tratarea „ochiului lenes”. Prin urmare, oamenii de stiinta sunt de parere ca un creier adult poate fi antrenat sa depaseasca deficientele senzoriale.

Cataracta este o pelicula fina, opaca aparuta la nivelul cristalinului, care blocheaza pasajul fascicolului luminos catre retina (componenta nervoasa a globului ocular la nivelul careia se formeaza imaginea), cauzand tulburari de vedere.