Lamaie verde, originara din sudul Asiei are numeroase beneficii asupra organimului uman. Beneficiile asupra organismului sunt date de continutul bogat in vitamina C, calciu, tiamina, vitamina A, vitamina B, fosfor, proteine si grasimi.

Astfel lamaia verde ajuta la imbunatatirea digestiei sia respiratiei, ajuta la arderea grasimilor. De asemenea este eficienta si in rezolvarea problemelor stomatologice, previne cariile si petele de pe dinti si intareste gingiile.

Totodata lamaia verde sau lime-ul intareste sistemul imunitar si previne aparitia racelilor si a gripei, datorita continutului de vitamina C, previne constipatia, ajuta la intarirea oaselor si imbunatateste vederea.

Lamaia este eficienta si in cazul persoanelor care sufera de diabet. Diabeticii au un nivel scazut de vitamina C, deoarece nivelul ridicat de zahar din sange impiedica absortia vitaminei de catre celule. Prin urmare studiile au aratat ca vitamina C scade nivelul de zahar din sange. De asemenea lamaia protejeaza vasele de sange si productia de colagen imbunatatind fluxul sanguin si previnind aparitia bolilor cardiovasculare.