Iranul a interzis cabinele de bronzat din motive de sanatate

0
201

Ministerul iranian al Sanatatii a interzis cabinele de bronzat din cauza pericolelor pentru sanatate, potrivit site-ului televiziunii de stat, relateaza AFP.

„Responsabilii din domeniul sanatatii au avertizat in legatura cu pericolele utilizarii aparatelor de bronzat artificial (…) si reafirma ca toate cabinele de bronzat sunt interzise”, potrivit site-ului, care citeaza un comunicat al Ministerului Sanatatii.
Comunicatul adauga ca vor fi organizate inspectii in saloane de frumusete, hoteluri si cluburi de sanatate care poseda paturi sau cabine de bronzat si ii vor deferi justitiei pe proprietarii lor.

Autoritatile, care se declara preocupate de nivelul de radiatii emise de aceste aparate, au interzis, de asemenea, importarea lor.
Bronzatul artificial a devenit foarte la moda in ultimii ani printre tinerele din familiile bogate, care sunt obligate sa poarte valul islamic.
in afara de bronzatul artificial, tinerii utilizeaza, de asemenea, produse de frumusete pentru a da pielii lor o aparenta de bronz.
De peste un an, politia a lansat o vasta operatiune impotriva nerespectarii purtarii voalului de catre tinerele iraniene.
Autoritatile sanitare din intreaga lume au avertizat in legatura cu pericolele prezentate de cabinele de bronzat si riscurile de cancer din cauza razelor ultraviolete (UV).

Sursa: Agerpres

Articolul precedentEcografie tripleti – Ecografia 2D si 3D
Articolul următorCampanie pentru depistarea malformatiilor cardiace la copii