Președintele Klaus Iohannis a avut, marţi, o întâlnire de lucru cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, cu ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, cu șeful DSU, dr. Raed Arafat, și cu preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiță. Tema discuţiilor a fost legată de evoluţia pandemiei de coronavirus.

„E absolută nevoie de o concetrare maximă pe gestionarea pandemiei. Chiar dacă am avut alegeri, pandemia nu a dispărut şi chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu uşurinţă că azi am avut peste 200 de decese. Secţiile ATI sunt sub mare presiune şi suntem hotărâţi ca aceste chestiuni să fie în continuare gestionate bine, până se va forma un nou Guvern. Sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde capacitatea secţiilor de Terapie Intensivă. În mai puţin de o săptămână, va veni prima tranşă din trei milioane de teste rapide, care sunt deja comandate”, a declarat președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a mai anunţat şi instalarea a aproximativ 500 de concentratoare de oxigen, precizând că se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor.