Sute de persoane internate în spital, în India, din cauza unei boli necunoscute

0
316

O boală necunoscută a făcut ca sute de persoane din India să ajungă în spital, cu simptome severe. Potrivit autorităților indiene, citate de presa internațională, în weekend au fost internate peste 300 de persoane, luni, 7 decembrie, aproximativ 150 de persoane și alte câteva zeci marți. Multe dintre aceste persoane au fost externate, însă a fost înregistrat și un deces la un bărbat în vârstă de 45 de ani.

În acest context, o echipă de experţi de la Institutul Naţional de Virusologie, Centrul Naţional de Control al Bolilor şi Institutului de Ştiinţe Medicale al Indiilor a ajuns în statul Andhra Pradesh în vederea efectuării unei anchete, scrie presa internațională.

Boala poate cauza crize de epilepsie cu durată de la trei până la cinci minute,pierdere a memoriei, anxietate, vomă, dureri de cap și de spate, potrivit unui raport publicat luni.

Experții au luat în calcul inclusiv componente ale alimentației, precum orez și ulei, dar au efectuat și probe de sânge și urină, însă nu au ajuns la vreun rezultat.

Totodată, experții exclud ipoteza unei isterii în masă, medicul-şef al spitalului guvernamental din Eluru, A.S. Ram, declarând că majoritatea persoanelor spitalizate a prezentat simptome reale. Însă nu își pot da seama ce anume provoacă acele simptome.

Autorităţile locale au anunțat că această boală, care încă nu se cunoaște, nu este contagioasă, mai scrie presa internațională.

Articolul precedentCluj: Scurtcircuit electric la un panou de iluminat din blocul operator al Institutului de Urologie
Articolul următorIohannis: Secţiile ATI sunt sub mare presiune. 300 de ventilatoare urmează să fie livrate în zilele următoare