Instruire pentru asistentele medicale privind utilizarea dezinfectantelor

0
182

Instruire pentru asistentele medicale privind utilizarea dezinfectantelor

Şeful Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (ASPMB), conf. dr. Adrian Neacsu, s-a intalnit cu asistentele sefe din spitalele bucurestene, pornind de la incidentul petrecut la Maternitatea Giulesti, pentru a prelucra ordinul ministrului Sanatatii Publice privind stocarea si utilizarea dezinfectantelor, a produselor de curatenie si de sterilizare.

Directorul ASPMB a spus ca in cazul de la Maternitatea Giulesti, cand patru copii au fost arsi din cauza faptului ca o asistenta medicala a incurcat dezinfectantele, este vorba de incalcarea art. 31 din ordinul ministrului Sanatatii, in care sunt stipulate criteriile de utilizare si pastrare a substantelor dezinfectante si a produselor antiseptice.

Potrivit acestui articol, este interzisa amplasarea in alte vase a acestor produse, pastrarea in stocuri de jumatati de flacon, precum si utilizarea a doua produse antiseptice diferite.

Articolul recomanda utilizarea dezinfectantelor care nu necesita dilutie, fiind de preferat sa nu se achizitioneze astfel de substante in cantitati foarte mari, ci in cantitati mici, poate chiar de un litru, Adrian Neacsu adaugand ca instructiunile pentru utilizarea dezinfectantelor trebuie sa fie afisate in sectii, pentru preintampinarea unor eventuale greseli.

Directorul Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a anuntat ca va intensifica controalele in unitatile sanitare, tocmai pentru prevenirea unor astfel de incidente.

in opinia sa, infirmiera de la Giulesti nu este vinovata, el amintind ca la aceasta maternitate continua controlul Autoritatii de Sanatate Publica.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentParintii adoptivi prefera copiii sub doi ani
Articolul următorConferinta interactiva Dr. T. Berry Brazelton