Aproximativ 100.000 de persoane internate, peste 300.000 de consultatii si 6.000.000 de analize si investigatiirealizate anual. Rezultatele Institutului Clinic Fundeni au la baza efortul constant al unor echipe de specialisti si colaborari de succes cu alte institutii medicale din Romania si din strainatate.

Cu o veche traditie in patologia dificila hepatica, renala, hematologica, oncologica, gastrointestinala, digestiva, Institutul Clinic Fundeni reprezinta o sansa la viata pentru multi pacienti aflati in stadii grave ale unor afectiuni severe.

in cadrul unitatii se efectueaza zilnic interventii medicale dificile de transplant hepatic, de insule pancreatice, transplant renal sau medular si se desfasoara importante proiecte de cercetare medicala. Toate specialitatile clinice asigura tratament ultraspecializat, preluand mai mult de 75% dintre pacientii cu domiciliul in alte judete si peste 20% de transferuridin altespitale din Bucuresti.

Institutul Clinic Fundeni promoveaza servicii de calitate la cele mai inalte standarde, prin cele trei centre de excelenta, care se afla in componenta sa: Centrul pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic – unica structura din Romaniain care se efectueaza transplant hepatic si transplant de celule pancreatice, Centrul pentru Uronefrologie si Transplant Renal – cel mai mare centru urologic din Europa si singurul la nivel national care acopera complettoata gama celor 12 supraspecializari ale urologiei, Centrul de Hematologie si Transplant Medular – cel mai mare centru de profildin Romania, care detine singurul departament de cercetare si diagnostic in boli hematologice din tara.

Bilantul anului 2012, de la cifre atinse, premiere medicale, inaugurari, rezultate medicale si stiintifice, pana la proiectele in derulare sau cele viitoare, va fi prezentat in cadrul evenimentului „Zilele Institutului Clinic Fundeni 2012”, ce se va desfasura in perioada1 – 3 noiembrie, la Bucuresti.

De asemenea, specialistii din aceasta institutie, care au avut rezultate remarcabile anul acesta, dar si cei care au adus contributii importante in activitatile de cercetare, vor fi premiati in cadrul Galei de Excelenta I.C. Fundeni.

„Zi de zi in cadrul Institutului Clinic Fundeni salvam vieti. Din acest motiv, ii indemn pe toti sa iubeasca viata. Iar aceasta este deviza sub care se desfasoara Zilele Institutului Clinic Fundeni 2012. Avem medici de renume, care muncesc zi si noapte si oricand este nevoie pentru a imbunatati viata pacientilor. Prin intermediul acestui eveniment vom avea ocazia sa le multumim celor care se implica in activitatile de zi cu zi ale institutiei, precum si celor care sunt pregatiti sa abordeze problemele medicale sub aspectul cercetarii fundamentale”, a declarat dr. Carmen Orban, managerul I.C. Fundeni.

in cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni, preventia si pastrarea starii de sanatate a populatiei au un rol extrem de important.Astfel, pe langa partea stiintifica, evenimentul are si o componenta prin care se promoveaza sportul pentru sanatate – Fundeni Challenge. Manifestarea este organizata in semn de solidaritate cu pacientii I.C Fundeni si cu familiile acestora, in data de 3 noiembrie, in parcul Herastrau. La eveniment sunt asteptati toti cei care doresc sa faca miscare pentru sanatate.

Timp de trei zile, sub deviza „Iubeste viata!”, evenimentul Zilele Institutului Clinic Fundeni 2012 va aduce in prim plan activitatea institutiei, pacientii, dar si promovarea miscarii pentru sanatate.

Zilele Institutului Clinic Fundeni sunt organizate in parteneriat cu Societatea Romana de Hematologie.