Institutul Clinic Fundeni face apel la donarea de sange

0
51

Institutul Clinic Fundeni face un apel pentru donarea de sange, in conditiile in care aprovizionarea cu necesarul de sange pentru pacientii internati este deficitara, iar viata acestora poate fi pusa in pericol, se anunta intr-un comunicat de presa.

„Necesarul transfuzional pentru pacientii tratati in Institutul Clinic Fundeni este extrem de mare, subliniind faptul ca toti pacientii internati in Sectiile de terapie intensiva si pacientii transplantati au nevoie de suport transfuzional masiv. in aceste conditii, Institutul Clinic Fundeni face apel catre toti cei care sunt apti de a dona sange sa ofere o sansa la viata pacientilor internati in Institut, adresandu-se centrelor de transfuzii nationale si teritoriale in vederea donarii de sange.”, se precizeaza in comunicat.

Anual, la Institutul Clinic Fundeni se interneaza peste 60 de mii de pacienti, majoritatea cu afectiuni grave, complexe, complicate din domeniul hematologiei, gastroenterologiei, chirurgiei, urologiei, neurologiei, pediatriei, medicinei interne si nefrologiei.

Articolul precedentPiureul de legume si cel de fructe sunt primele alimente ce se introduc in alimentatia bebelusului, pe langa laptele matern
Articolul următorObiceiuri periculoase care afecteaza smaltul dintilor: alimentele acidulate provoaca eroziuni sau carii