Instalații de oxigen pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI din campusul de pe Stadionul CFR Timişoara

0
38
Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara

Sursa foto:  Facebook Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara

Reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara informează că, în contextul evoluției situației epidemiologice actuale, a numărului crescut de pacienți cu forme medii/severe de COVID-19 și nevoia de tratament a acestora cu oxigen medical cu flux înalt, s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului și pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.

Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara amplasat pe stadionul CFR, funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara, asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Ad in title

”Modulul ATI a fost construit din containere modulare și dotat cu aparatură medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice. În data de 08.03.2021, s-a semnat contractul de execuție pentru proiectul electric și racordarea modulului ATI la branșamentul electric cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuție a proiectului electric este de 7 zile, începând cu data de 09.03.2021”, se arată într-o postare pe Facebook a unității sanitare.

Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal, a fost suportată din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, marţi, că în judeţ sunt 59 de paturi ATI pentru bolnavii COVID. Acestea sunt operaţionale la Spitalul Judeţean Timişoara (6), la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara (12), la Spitalul Municipal Timişoara (6), Casa Austria, din structura Spitalului Judeţean Timişoara (11), la Spitalul Municipal Lugoj (8). De asemenea, paturi necesare pentru maternitate, pediatrie sau alte patologii sunt la Maternitatea Bega (6), la Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara (4), la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara (6), scrie Agerpres.

”Având în vedere numărul tot mai mare de cazuri care necesită terapie intensivă, în aceste zile se fac demersuri pentru fiabilizarea a două noi facilităţi ATI, şi anume, 10 paturi la Spitalul Militar de Campanie (de pe stadionul CFR Timişoara, n.r.) şi 8 paturi la Clinica de Dermatologie, care aparţine Spitalul Municipal Timişoara. Unitatea mobilă ATI (de la Spitalul Municipal, n.r.) este scoasă din funcţiune (din cauza temperaturilor scăzute, n.r.)”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, citat de Agerpres.

Articolul precedentDr. Octavian Jurma, despre cum ar putea România evita restricțiile impuse de valul trei al pandemiei
Articolul următorCoronavirus Brazilia: Record negativ de decese asociate COVID-19