Coronavirus Brazilia: Record negativ de decese asociate COVID-19

0
34

Un nou record negativ a fost înregistrat marți de Brazilia în ceea ce privește numărul de decese asociate COVID-19.

Potrivit anunțului făcut de Ministerul Sănătăţii din Brazilia marți seară, 1.972 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în precedentele 24 de ore.

Un alt record negativ, de 1.910 de decese, a fost înregistrat pe 3 martie, după ce pe 2 martie au fost înregistrate 1.641 decese, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Ad in title

De asemenea, numărul cazurilor noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este de 70.764, ceea ce ridică bilanţul la peste 11 milioane de cazuri.

Brazilia a început vaccinarea populaţiei în luna ianuarie, dar rămâne este una dintre ţările cel mai puternic afectate de pandemia de COVID-19.

Potrivit Institutului de Cercetare Fiocruz, cel mai mare din Brazilia, citat de Agencia Brasil, situaţia pacienţilor cu COVID-19 în secţiile de terapie intensivă din ţară este ”extrem de critică”,  mai scrie Agerpres. De asemenea, Institutul Fiocruz avertizează că circulaţia intensă a persoanelor şi accelerarea propagării virusului au favorizat apariţia unor ”variante îngrijorătoare” ale SARS-CoV-2 în Brazilia, precum varianta P.1, ce pare să se fi dezvoltat în Amazonia.

În 13 dintre cele 26 de state ale federaţiei, gradul de ocupare a locurilor la terapie intensivă trece de 90%.

Articolul precedentInstalații de oxigen pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI din campusul de pe Stadionul CFR Timişoara
Articolul următorFederația ”Solidaritatea Sanitară” solicită administrarea FNUASS de reprezentanții contributorilor la fond