Dr. Octavian Jurma, despre cum ar putea România evita restricțiile impuse de valul trei al pandemiei

0
21

Dr. Octavian Jurma a declarat că România ar putea evita restricțiile impuse pe fondul celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 dacă se au în vedere câteva aspecte.

Unul dintre aceste aspecte constă în creșterea numărului de testări. În acest sens, o primă soluție ar fi utilizarea testelor antigen. O a doua soluție ar fi testarea populației prin intermediul farmaciilor.

”O propunere făcută de Andreea Moldovan să se testeze prin intermediul farmaciilor. Testele rapide cele cu salivă sunt foarte ușor de administrat aproape de oricine și pot fi distribuite inclusiv în școli. Există niște soluții care prin care se poate mări numărul de teste dar cea mai mare problemă este la nivelul DSP-urilor”, a declarat dr. Jurma pentru un post de televiziune.

O altă soluție o reprezintă, în opinia dr. Octavian Jurma, organizarea la nivelul DSP-urilor astfel încât accesul la date pentru a ști cu exactitate scenariul în care se află fiecare județ să fie mai facil.

”Aici este cea mai mare bătălie dacă vom mai avea acces sau nu la date, indiferent de motivele pentru care se dă acces sau se restricționează. Dacă noi nu mai avem acces la teste nu o să putem știi dacă un județ care susține dacă este verde este verde în realitate, sau doar a vopsit cu verde peste roșu”, a mai declarat dr. Octavian Jurma la Antena 3.

 

Articolul precedentPeste 1 milion de apeluri preluate pentru a ajuta persoanele să se programeze la vaccinarea anti-COVID
Articolul următorInstalații de oxigen pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI din campusul de pe Stadionul CFR Timişoara