Inspectia Sanitara din cadrul DSP Alba a inchis temporar sectia a II-a a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

0
275

Inspectorii Sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba au luat decizia sa inchida temporar sectia a II-a a Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud si ca pacientii din aceasta unitate sa fie mutati pe un alt palier disponibil – pentru a se efectua deratizarea si dezinsectia unitatii, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii (MS).

Alte masuri luate de Inspectorii Sanitari includ amendarea unitatii sanitare cu suma de 5.000 de lei, precum si montarea usilor cu plase metalice la usile teraselor, se mai precizeaza in comunicatul MS. Motivul pentru aceasta decizie a fost ca Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud are o curte de 2.700 de metri patrati care permite soarecilor sa intre pe usa din terasa ce da direct in saloanele spitalului.

Inspectorii Sanitari din cadrul DSP Alba au efectuat controlul la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud in urma imaginilor aparute in spatiul public – in care aratau ca in saloane umblau soareci si mai multe insecte.

Articolul precedentStudiu: Rata de diagnostic a cancerului mamar a inregistrat o crestere semnificativa in ultimii cinci ani
Articolul următorZiua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice. In Romania sunt peste 1300 de pacienti cu aceasta afectiune