Infectia de tract urinar este o patologie extrem de frecventa la copii si ocupa locul trei in medicina de familie, dupa infectiile respiratorii si infectiile digestive. Infectia de tract urinar apare din cauza germenilor din flora intestinala a fiecarui individ si copil in parte.

„Ceea ce este foarte serios in cazul infectiilor urinare la copilul de varsta mica se leaga de malformatiile de tract urinar. De foarte multe ori in spatele acestor infectii se ascund fie anomalii obstructive, cum ar fi hidronefrozele, ureterohidronefrozele sau valvele de uretra posterioara si nu de putine ori, refluxul vezico-ureteral” atentioneaza conf. dr. Mihaela Balgradean, medic primar pediatru, seful Sectiei de Nefrologie de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”.

Pentru a evita o infectie a tractului urinar, copiii trebuie sa urmeze cateva reguli simple de igiena, de disciplinare a mictiunilor si de hidratare a organismului.

Altfel, odata instalate in organism, „infectiile de tract urinar sunt extrem de periculoase mai ales in cazul unor malformatii obstructive. in conditiile in care urina din interiorul rinichiului este infectata atunci se ajunge la grade diferite de insuficienta renala, iar lucrul acesta devine extrem de periculos, mai ales ca insuficienta renala nu doare, iar copilul nu manifesta niciun simptom pana la o anumita varsta”, a declarat conf. dr. Mihaela Balgradean, medic primar pediatru, seful Sectiei de Nefrologie de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”.

Un articol despre acest subiect gasiti aici