Cercetatorii de la o prestigioasa Universitate din Geneva au realizat un studiu despre caracterul nociv al anumitor deodorante. in cadrul experimentelor, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca deodorantele care contin saruri de aluminiu au efecte nefaste asupra celulelor mamare.

Rezultatele studiul publicat in Journal of Applied Toxicology, nu arata ca aceste saruri ar provoca cancer la san, insa a demonstrat ca sarurile de aluminiu din compozitie au efecte negative asupra sanatatii femeilor. Cercetatorii au creat modele de celule mamare, intr-un mediu care continea doze de saruri de aluminiu de 1.500-100. 000 de ori mai mici decat cele prezente in deodorantele clasice. Dupa cateva saptamani, savantii au observat ca sarurile de aluminiu au determinat un comportament anormal al celulelor, corespunzator primelor faze de transformare maligna.

Problema sarurilor de aluminiu din deodorante a aparut in momentul in care medicii au constatat ca numarul cazurilor de cancer la san este in continua crestere, localizate spre partea exterioara a glandei mamare, aproape de axila. Totusi putine sunt studiile care sa intareasca sau sa infirme ipoteza cum ca deodorantele reprezinta un factor de risc in aparitia cancerului la san. Deocamdata aceste studii stiintifice demonstreaza nocivitatea deodorantelor asupra celulelor mamare.