Embrionii congelati ar putea fi folositi in procedurile de fertilizare in vitro, deoarece bebelusii care se nasc din astfel de embrioni sunt mai sanatosi, comparativ cu cei care s-au nascut din embrioni proaspeti, sustin geneticienii din Marea Britanie.

in acest context, perioda de gestatie pentru fetusii care se dezvolta din embrioni congelati este mai lunga, iar la nastere bebelusii vor avea o greutate mai mare, fiind eliminate astfel multe complicatii date de prematuritate.

Cercetatorii britanici au ajuns la aceste concluzii dupa ce au comparat datele referitoare la 348 de copii nascuti in urma unei procedurii de inseminare in vitro cu embrioni proaspeti si cele referitoare la 108 bebelusi nascuti din embrioni congelati.

Rezultatele au aratat ca bebelusii nascuti din embrioni congelati au la nastere o greutate mai mare cu 253 de grame spre deosebire de cei nascuti din embrioni necongelati. Totodata perioada de gestatie pentru embrionii congelati este mai lunga cu 65 de zile fata perioada de gestatie cu embrionii proaspeti.

Savantii cred ca explicatia care sta la baza acestei proceduri de fertilizare cu embrioni congelati consta in faptul ca doar embrionii cu un ADN viabil rezista la procedurile de congelare.