Țigarile electronice s-au dovedit a fi o optiune falsa in lupta fumatorilor cu renuntarea lor la acest viciu.Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) cred ca tigara electronica este a€œo moda stupida si inutila, care nu-i ajuta deloc pe fumatori sa se lase de fumat si nu sunt nici pe departe inofensive.”

Desi fumatorii s-au indreptat in ultimul timp catre tigarile elecronice, in speranta ca sunt mai sanatoase si ca vor reusi sa renunte la fumat, acestea si-au dovedit ineficacitatea, spun specialistii.

„in aceasta tigara electronica, prin cartusul de nicotina s-au gasit reziduri de substante carcinogenetice, adica substante care induc cancerul pulmonar”, a declarat intr-un interviu pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

in plus, tigarile electronice nu scapa fumatorul de gest si in cele din urma acesta se reapuca de tigarile normale.

„Fumatorii care vor sa renunte la fumat trebuie sa se adreseze medicilor care fac consiliere, unde primesc asistenta psihologica si asistenta medicamentoasa. Recomandare mea este ca fumatorul, intai, sa incerce mijloacele de asistare prin medicatie utilizate pe trei luni” este sfatul prof. univ. dr Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.