Infectări ale personalului la Fundeni: Au fost confirmate trei asistente și o infirmieră

0
83

Trei asistente și o infirmieră de la ATI din cadrul Institutului Clinic Fundeni au fost confirmate pozitiv cu  virusul SARS COV 2, a anunțat conducerea ICF.

“În cadrul testării continue de SARS COV 2 au fost confirmate pozitiv trei asistente și o infirmieră de la ATI. Institutul Clinic Fundeni testează angajații unității sanitare din secțiile cu grad ridicat de risc, dar și pacienții care urmează să fie internați”, se arată într-un comunicat al ICF.

Cele trei asistente și infirmiera se aflau toate pe aceeași tură.

Din momentul depistării primei persoane asimptomatice, întreaga tură nu a mai intrat în spital în ziua de 22 aprilie, anunță conducerea ICFundeni.

“Facem precizarea că două cazuri depistate pozitiv în data de 28 aprilie au fost descoperite la a doua testare, dovadă fiind faptul că testarea angajaților din zonele de risc este continua”, au precizat reprezentanții ICF.

“În data de 24 și 25 aprilie a fost realizată decontaminarea secției, au fost curățate cu soluții dezinfectante pardoselile, pereții, suprafețele. Toți pacienții prezenți în acest interval în secția de ATI au fost testați, după pozitivarea primului caz la nivelul personalului, iar toate testele au fost negative.

Potrivit aceleiași surse, pe 28 aprilie a fost realizată o nouă decontaminare, iar toți contacții au fost izolați la domiciliu.

Conducerea Institutului dă asigurări că orice pacient care necesită internare la ICF este izolat, I se face testul COVID și stă în zona de izolare, singur în salon, până iese rezultatul testului.

 

Articolul precedentBoloș: Vom propune o flexibilizare a acordării stimulentului financiar în Sănătate
Articolul următorOrban: Se va încerca evitarea tratării la domiciliu a persoanelor asimptomatice