Orban: Se va încerca evitarea tratării la domiciliu a persoanelor asimptomatice  

0
42

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la Dragomireşti, că se va încerca evitarea tratării la domiciliu a persoanelor asimptomatice sau cu simptome uşoare de coronavirus, existând riscul infectării membrilor familiei.

„Aţi văzut că am început să punem în funcţiune spaţii ca secţii externe ale spitalelor, cum a fost spaţiul la care am participat cu domnul preşedinte Iohannis şi cu echipa guvernamentală, spaţii pentru tratare. Urmărind ce s-a întâmplat în alte ţări care au permis tratarea cazurilor asimptomatice la domiciliu, în foarte multe situaţii persoanele tratate şi-au infectat membrii familiei şi există un risc asupra membrilor familei, dacă se tratează cazurile uşoare la domiciliu, mai ales în acele domicilii în care nu se poate permite izolarea persoanei care este confirmată pozitiv, spre exemplu într-un apartament de bloc unde este foarte complicat ca membrii familiei să fie complet desprinşi ca circuit de persoana care este tratată”, a spus Orban.

Prim-ministruul a adăugat că sunt amenajate sau în curs de amenajare mai multe spaţii pentru tratarea celor asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19, în cazul în care locurile în spitale nu vor fi suficiente.

Ad in title

„Se mai amenajează astfel de spaţii, am înţeles că, la Târgu Mureş, Universitatea a amenajat un astfel de spaţiu care va fi dat în administrarea spitalului judeţean, la Cluj este în curs de amenajare un astfel de spaţiu, în Arad, de asemenea. Încercăm să creăm astfel de spaţii astfel încât să evităm riscul de infectare a membrilor familiei în cazul tratamentului la domiciliu. Nu este de dorit acest lucru, dacă vom ajunge în situaţia, şi astăzi se permite teoretic tratarea la domiciliu, dar vom evita cât de mult posibil tratarea la domiciliu a persoanelor asimptomatice sau cu simptome uşoare”, a afirmat Orban.

Premierul Ludovic Orban, însoţit de ministrul Economiei şi cel al Apărării, a fost prezent, miercuri, la Uzina de produse speciale Dragomireşti, judeţul Dâmboviţa, în cadrul căreia au fost recent instalate echipamente de producţie a măştilor medicale.

Articolul precedentInfectări ale personalului la Fundeni: Au fost confirmate trei asistente și o infirmieră
Articolul următorGCS: Aproape 12.000 de persoane infectate cu noul coronavirus în România