Indonezia va interzice accesul străinilor în țară timp de două săptămâni

0
341

Indonezia va interzice accesul vizitatorilor internaționali în țară pentru o perioadă de două săptămâni. Măsura este luată în ideea evitării infecțiilor cu noua tulpină de coronavirus, potential mai contagioasă decât prima tulpină de SARS-CoV-2, potrivit declarației făcute luni de ministrul indonezian de externe, Retno Marsudi, citat de Reuters.

Noul regulament, care va fi în vigoare din 1 ianuarie 2021, vine la câteva zile după ce Indonezia a interzis accesul in țară a celor care sosesc din Marea Britanie și a înăsprit regulile pentru cei care sosesc din Europa și Australia, pentru a limita răspândirea noii tulpini.

Indonezia a interzis, la începutul acestui an, intrarea tuturor turiștilor străini, dar au fost făcute anumite excepții pentru persoanele care călătoreau în scop de afaceri. Noua reglementare se aplică tuturor vizitatorilor străini, cu excepția oficialilor guvernamentali la nivel înalt, după cum a mai declarant Marsudi.

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în Indonezia în luna martie. De atunci și până în prezent au fost înregistrate aproape 720.000 de cazuri și 21.500 de decese, printre cele mai mari din Asia, scrie Reuters.

Retno Marsudi a anunțat 5.854 de noi infecții și 215 de decese luni, cu o rată de pozitivitate de peste 20% în ultimele zile.

Sistemul de asistență medicală din Indonezia a fost supus tensiunii în ultimele săptămâni, spitalele de pe insula Java fiind forțate să suplimenteze paturile pe măsură ce secțiile de urgență sunt aproape de capacitatea maximă.

Înaltul oficial al Ministerului Sănătății, Abdul Kadir, a declarat luni că spitalele riscă să fie copleșite de o posibilă creștere a infecțiilor la sfârșitul anului, ocuparea în capitala Jakarta ajungând deja la 84%, informează agenția de presă.

Articolul precedentCoreea de Sud va accelera eforturile de vaccinare împotriva COVID-19
Articolul următorPrecizări referitoare la prima tranșă de vaccinuri anti-COVID-19 livrată României în data de 25 decembrie