Oficialii sud-coreeni intenționează să accelereze eforturile de lansare a unui program public de vaccinare împotriva noului coronavirus în contextul în care luni, 28 decembrie 2020, au fost detectate în Coreea de Sud  primele cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie.

Mai exact, noua tulpină de SARS-CoV-2 a fost identificată la trei persoane care au sosit din Londra în Coreea de Sud, în data de 22 decembrie, potrivit Agenției Coreene pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA) citate de Reuters.

Mai mult, statul sud coreean va extinde interzicerea zborurilor directe din Marea Britanie pentru încă o săptămână, până pe 7 ianuarie 2021. Totodată va impune ca toți pasagerii care sosesc din Marea Britanie sau din Africa de Sud să fie supuși testelor înainte de plecare, după cum au anunțat oficialii luni.

KDCA a raportat 808 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus începând de duminică la miezul nopții, în scădere comparativ cu vineri, 25 decembrie, când s-au înregistrat 1.241 de infecții, scrie Reuters.

Autoritățile pun această scădere pe seama diminuării numărului de teste efectuate în weekend și de Crăciun. Astfel, măsurile de distanțare socială vor fi prelungite până la începutul lunii ianuarie.

Lucrătorii din domeniul medical și rezidenții vârstnici vor începe să fie vaccinați în februarie 2021, potrivit sursei citate.

Coreea de Sud a raportat un total de 57.680 de cazuri de coronavirus, cu 819 decese.