Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat alte 9 alerte în ceea ce privește măștile neconforme aflate la comercializare în țările Uniunii Europene. Din acest total de alerte trei aparțin României, informează Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

În total, din partea țării noastre vin 21 de alerte referitoare la măștile comercializate pe teritoriul UE.

„Numărul important de alerte validate de Sistemul RAPEX în ceea ce privește măștile comercializate în România și, posibil, și în alte țări membre UE, demonstrează eficiența muncii depuse de Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC, realizată chiar în condiții dificile impuse de tarele acestui an marcat de pandemie. Acest lucru, precum și întreaga noastră activitate, îi asigură pe consumatorii români că prioritatea noastră este, ca întotdeauna, respectarea cu strictețe a legii și a drepturilor lor de către operatorii economici”, a declarat Eduardt Cozminschi, președintele ANPC.

ANPC supraveghează permanent piața de bunuri și servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19. Acest process va continua până când pericolul pandemic nu va mai exista.

ANPC recomandă operatorilor economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”.