Incepe Saptamana Europeana a Vaccinarii

0
22

Izbucnirile recente de boli infectioase au demonstrat, potrivit Biroului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), tendinta ingrijoratoare a asa-numitelor boli ale copilariei de a afecta si adolescentii sau adultii tineri, uneori cu consecinte severe. De aceea, Saptamana Europeana a Vaccinarii este dedicata in 2014 imunizarii pe parcursul intregii vieti, din pruncie pana la varstele inaintate.

Mentinerea protectiei complete pe toata durata vietii si in intreaga populatie presupune inchiderea breselor din acoperirea vaccinala, garantarea administrarii rapelurilor la adulti si a vaccinarii grupelor vulnerabile impotriva gripei sezoniere.

Saptamana Europeana a Vaccinarii (22-26 aprilie) are o importanta deseobita in acest an, in contextul obiectivelor Regiunii europene a OMS de a elimina rubeola si rujeola pana in 2015 si de a-si mentine statutul liber de poliomielita. Evenimentul se desfasoara in tandem cu Saptamana Mondiala a Imunizarii (24-30 aprilie), cu tema „Esti la curent cu ultimee informatii despre vaccinare?”, care se concentreaza pe educarea publicului cu privire la vaccinare.

Ad in title

in Romania, Ministerul Sanatatii, prin Institutul National de Sanatate Publica, organizeaza campania de celebrare a Saptamanii Europene a Vaccinarii, deruland, sub sloganul „Prevenire. Protectie. Imunizare”, activitati de informare si implicare a publicului tinta si de abordare a provocarilor legate de vaccinare.

Articolul precedentIndicele crescut de masa corporala al gravidelor pune sarcina in pericol
Articolul următorPeste 1500 de galateni si-au testat gratuit glicemia in cadrul Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”