Începe construcția Centrului de Mari Arși de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București

0
236
Adresa de email falsa corp control Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București; lucrările vor începe în prima săptămână din septembrie.

Noua clădire va cuprinde două săli de operație pentru pacienții cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienții critici, 16 paturi ATI postcritici și 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă. În cadrul centrului va funcționa și un nou ambulatoriu de specialitate.

Valoarea investiției este de 56 milioane euro și face parte din Proiectul derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială iar durata de execuție a obiectivului de investiții este de 26 de luni.

“Construcția și finalizarea centrelor pentru mari arși reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiții și de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătății în parteneriat cu autoritățile locale din întreaga țară. Responsabilitatea, profesionalismul și buna credință sunt principiile după care funcționează echipa actuală a Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul.

În context, lucrările de construcție a Centrului de Mari Arși de la Timișoara au început în luna iunie iar până la finalul anului urmează să fie semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși de la Târgu-Mureș.

Articolul precedentConsiliul Judeţean Sibiu caută constructori pentru lucrări de modernizare la Spitalul Clinic de Psihiatrie
Articolul următorTehnică în valoare de patru milioane dolari pentru laboratoarele INSP, donate de Coreea de Sud