UPDATE Incendiu Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti: Doi pacienţi au murit, iar alți 20 au fost evacuați

0
124

sursa foto: IGSU

UPDATE  Infirmiera care a suferit arsuri în urma incendiul a fost transportată la Spitalul Floreasca din Capitală. a ajuns aici în jurul orei 8.00. Starea ei este stabilă, colaborează cu medicii, a fost evaluată de chirurgii de la Secția de Chirurgie, potrivit primelor informații. Infirmiera are arsuri pe 40% din suprafața corpului. Aceasta se afla în salon în momentul în care a izbucnit incendiul.

UPDATE  Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, nu a fost lăsat inițial să intre în curtea Secţiei de Boli Infecţioase afectată, joi dimineaţă, de incendiu. Acesta a fost oprit de forţele de ordine, care i-au spus că nu poate intra cu autoturismul în incintă ca urmare a unei dispoziţii a poliţiei.

„De la poliţie nu ne dă voie să dăm drumul la nicio maşină străină înăuntru, nici salariaţii nu intră”, i s-a transmis, la poartă, managerului spitalului.

Ulterior, Nica a coborât din autoturismul personal, accesul acestuia fiind permis în interior.

UPDATE Ministerul Sănătății informează că două persoane au murit, iar alte 16, printre care și un cadru medical, au fost evacuate și transferate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în urma incendiului de joi dimineață, de la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti.

„Din primele informații în această secție se aflau internați 20 de pacienți. Sunt două victime și 16 persoane care sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical) . Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări. Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești”, transmite Ministerul Sănătății.

UPDATE Directorul SJU Ploieşti despre secţia afectată de incendiu: Era renovată, instalaţia electrică nouă şi verificată

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, dr. Bogdan Nica, a declarat joi, după incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase, că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen.

„Secţia era nouă, este secţia renovată de Pediatrie, instalaţia electrică nouă şi verificată, rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă că a intervenit imediat, dar o fracţiune de secundă… Dumnezeu ştie. S-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen… Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare, dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Asta vor determina specialiştii”, a spus dr. Bogdan Nica.

UPDATE O infirmieră a suferit arsuri

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, la Ploieşti, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

„Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la Spitalul Floreasca”, a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă infirmiera respectivă a încercat să stingă incendiul, Arafat a răspuns că stingătoarele au fost folosite.

Şeful DSU a precizat că incendiul a fost anunţat la ora 4,15, iar echipele de intervenţie a ajuns la faţa locului în zece minute, incendiul fiind lichidat în trei minute.

De asemenea, Arafat a arătat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate de eveniment. Există însă o problemă cu furnizarea căldurii, instalatorii lucrând pentru rezolvarea situaţiei.

UPDATE Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase a fost lichidat

Incendiul izbucnit joi dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, unitate suport COVID, a fost lichidat, iar autorităţile au început transferul pacienţilor către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Prahova, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Știre inițială Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID. Din primele date,  doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.

Incendiul s-a manifestat la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum.

Din primele informaţii, doi pacienţi sunt decedaţi, alţi 20 fiind evacuaţi.

La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

Spitalul de Boli Infecţioase este secţie a Spitalului Judeţean Ploieşti.

Articolul precedentPacienți tineri internați la ATI și după ce testele COVID ies negative
Articolul următorNoi restricții pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 impuse de autoritățile din Berlin