Noi restricții pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 impuse de autoritățile din Berlin

0
85

Berlinul impune noi restricții, printre care interzicerea accesului persoanelor nevaccinate împotriva noului coronavirus în special în restaurantele fără terasă, baruri, săli de sport şi saloane de coafură.

Măsurile vor intra în vigoare de luni și au fost luate în contextul unei creşteri a numărului de cazuri de COVID-19, după cum a decis miercuri guvernul regional, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Persoanele care au fost vaccinate complet şi cele care pot dovedi că s-au vindecat de COVID-19 pot avea acces în spaţii de agrement şi alte locuri, în conformitate cu noile reguli impuse.

Această decizie a fost luată ca urmare a ”numărului crescut de cazuri de coronavirus” şi a ”presiunii în creştere asupra unităţilor de terapie intensivă”, a explicat, într-un comunicat, Senatul din Berlin.

Teatrele, muzeele şi evenimentele în aer liber care găzduiesc peste 2.000 de persoane, cum ar fi meciurile de fotbal, nu vor fi accesibile pentru adulţii nevaccinaţi.

Minorii şi adulţii care nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19 din motive de sănătate nu vor fi afectaţi de aceste noi restricţii, un test negativ fiind suficient pentru aceştia.

Între timp, companiile au fost încurajate să le solicite angajaţilor să lucreze mai mult de acasă şi să limiteze prezenţa la birou la 50% din personal.

Măsurile anunţate de Senatul din Berlin sunt printre cele mai severe luate vreodată în Germania, care a doborât în mod repetat în ultimele zile recordul de noi infecţii zilnice cu coronavirus, potrivit sursei citate.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), această ţară a înregistrat miercuri aproape 40.000 de noi cazuri, un record absolut.

Articolul precedentUPDATE Incendiu Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti: Doi pacienţi au murit, iar alți 20 au fost evacuați
Articolul următorFlorin Cîțu, după incendiul de la Ploiești: Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete