Pacienți tineri internați la ATI și după ce testele COVID ies negative

0
124

Medici ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad semnalează gravitatea leziunilor pulmonare regăsite, în ultimele trei săptămâni, la pacienții de vârstă tânără, infectați cu virusul SARS CoV-2, care s-au prezentat târziu la spital necesitând de urgență terapie intensivă.

Potrivit acestora, chiar dacă ajung să se vindece de infecția SARS-CoV-2, leziunile pulmonare grave sunt de multe ori necruțătoare.

„Avem pacienți internați în terapie intensivă COVID-19, nevaccinați și cu afectare pulmonară semnificativă care – după ce testele COVID-19 devin negative – ajung pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate ne confruntăm cu situații în care plămânii sunt afectați în proporție de 100%, iar viața pacientului nu mai poate fi salvată. Zilele trecute am avut un tânăr, de 24 de ani, care a stat acasă două săptămâni și a dezvoltat o astfel de complicație, pe respirație spontană, necesitând imediat ventilație și intubație mecanică, însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câștigată. Întreaga echipă medicală a secției depune eforturi susținute și face tot ce este omenește posibil însă vă rugăm să fiți aliații noștri în lupta cu acest virus nemilos! Apelați la medic de la primele simptome pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, vă poate salva viața!”, a explicat dr. Cristian Nicolescu, medic șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă I.

Articolul precedentPrecizare CNCAV: 720 de români vaccinați cu Johnson la rapel sau în schema heterologă
Articolul următorUPDATE Incendiu Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti: Doi pacienţi au murit, iar alți 20 au fost evacuați