Inca 9 molecule pe listele acordate compensat si gratuit, disponibile pentru asigurati

0
351

inca noua molecule sunt introduse pe listele medicamentelor compensate sau gratuite de care beneficiaza asiguratii, pe baza de prescriptie medicala in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate sau cei inscrisi in programele nationale de sanatate, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate in data de 27 septembrie 2017.

Masura a fost luata cu scopul asigurarii accesului la tratament cu medicamente noi pentru pacientii diagnosticati cu afectiuni la care nu exista metode de tratament satisfacatoare, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Guvernului.

Noile medicamente sunt adresate bolnavilor cu proceduri interventionale percutane, numai dupa implantarea unei proteze endovasculare (stent), bolnavilor care se afla in tratamentul ambulatoriu al unor grupe de boli transmisibile – Subprogramul de tratament si monitorizare a persoanelor cu infectie HIV/SIDA, celor cu psoriazis cronic sever (placi), cu mielom multiplu, dar si pentru tratatamentul medicamentos al bolnavilor cu diabet zaharat, inscrisi in programul national.

Pentru aceste denumiri comune internationale, se estimeaza ca anul acesta decontarea se va incadra in bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate alocat medicamentelor care fac obiectul contractelor cost-volum/ cost-volum-rezultat, respectiv bugetul alocat medicamentelor pentru boli cu risc crescut utilizate in programele nationale de sanatate curative, se mai arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentIntreruperea tratamentului zilnic cu aspirina, la cardiaci, creste riscul producerii unor evenimente cardiovasculare
Articolul următorAproximativ un milion de romani sufera de insuficienta cardiaca. Cei mai multi nici nu stiu ca au aceasta afectiune