In zece ani, depresia va deveni al doilea factor de scurtare a duratei vietii

0
15

Depresia este considerata cea mai frecventa tulburare de dispozitie si cea mai frecventa „banala raceala” in lumea bolilor mintale, spun specialistii.

La nivel mondial, statisticile evidentiaza o situatie ingrijoratoare, aproximativ 121 milioane de oameni suferind de depresie. in ceea ce priveste Romania, peste 200.000 de persoane se trateaza lunar de depresie, dar numarul total al celor care trec printr-o astfel de problema este probabil peste 1 milion. De-a lungul vietii 1 din 4 persoane a suferit sau va suferi un episod depresiv, atrag atentia specialistii.

Daca in momentul de fata depresia reprezinta cel de-al patrulea factor care scurteaza durata vietii, specialistii atrag atentia ca in 8-10 ani aceasta tulburare de dispozitie va fi al doilea factor de scurtare a duratei de viata. Acest lucru va fi posbil din cauza conditiilor si mediului de viata, stresului de la serviciu, lipsei timpului liber.

Ad in title

in majoritatea cazurilor depresia se manifesta prin dispozitie depresiva, pierderea interesului fata de lucruri care in mod normal erau catalogate ca fiind placute si interesante, aparitia sentimentelor de vinovatie, scaderea aprecierii de sine.

De asemenea, persoanele depresive sufera dereglari ale somnului si ale apetitului, resimt o scadere a energiei in mentinerea atentiei asupra unei activitati si au ganduri de suicid.

Articolul precedentMaladiile psihosomatice pot fi controlate cu ajutorul unui nou dispozitiv asemanator detectorului de minciuni
Articolul următorAsociatia P.A.V.E.L. a demarat un nou program de ajutorare a copiilor si tinerilor bolnavi de cancer