Ciocolata care nu ingrasa este noua inventie a oamenilor de stiinta din Marea Britanie. in cazul acestui tip de ciocolata, jumatate din continutul de grasimi a fost inlocuit cu suc de fructe.

Dupa numeroase luni de cercetare, oamenii de stiinta au creat ciocolata cu o textura asemanatoare batoanelor obisnuite de ciocolata, insa cu un gust putin fructat.

Pentru a realiza ciocolata care nu ingrasa, specialistii au inlocuit o parte din untul de cacao si grasimile din lapte din ciocolata obisnuita cu picaturi de suc de portocale si merisoare. Ulterior picaturile de suc au fost amestecate cu lapte, dar si cu ciocolata neagra. Gustul fructat al ciocolatei poate fi evitat prin folosirea apei si a vitaminei C, in loc de suc.

Cercetatorii sustin ca ciocolata care nu ingrasa este doar inceputul incercarilor lor de a face un produs mai sanatos, de care sa se bucure toti iubitorii de ciocolata. De asemenea, ei spera ca aceasta formula cu un continut scazut de grasimi sa fie preluata si de industria producatoare de ciocolata.