Continuitatea aprovizionarii cu unele medicamente, punct dezbatut de ministrul Sanatatii cu prilejul vizitei in Polonia

0
21

Asigurarea continuitatii in aprovizionarea cu unele medicamente, in special oncologice, pentru care nu mai exista un interes comercial din partea producatorilor sau distribuitorilor, precum si reforma sectorului spitalicesc au fost cateva dintre punctele dezbatute de ministrul sanatatii, dr. Vasile Cepoi si ministrul polonez al Sanatatii, Bartosz Arlukowicz, in cadrul unei vizite de lucru in Polonia.

a€œInvitatia a venit ca urmare a discutiilor bilaterale desfasurate in cadrul Consiliului Informal al Ministrilor Sanatatii din Uniunea Europeana, organizat de catre presedintia cipriota a Uniunii Europene in perioada lunii iulie 2012. Am ridicat atunci problema cu care ne-am confruntat in ultimii ani, cea a lipsei din piata a unor medicamente vitale pentru anumite tratamente, generata de cauze diferite, fie pentru ca nu exista un interes comercial din partea producatorilor sau distribuitorilor, fie din cauza materiei prime care este asigurata de tari din spatiul extraeuropean, precum India sau China”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi.

Ministrii au convenit asupra coordonarii actiunilor intreprinse pentru a preveni situatii de acest gen, inclusiv prin lansarea unei platforme de avertizare timpurie intre autoritatile statelor membre pentru deficitul de medicamente la nivel european.

Ad in title

in cadrul intalnirii, cele doua delegatii au dezbatut si aspecte ale reformei sectorului spitalicesc din cele doua state. Reuniunea de lucru a inclus si vizitarea Spitalului Central de Urgenta din Varsovia si a Centrului International de Audiologie -World Hearing Center, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Articolul precedentMaladiile psihosomatice pot fi controlate cu ajutorul unui nou dispozitiv asemanator detectorului de minciuni
Articolul următorAsociatia P.A.V.E.L. a demarat un nou program de ajutorare a copiilor si tinerilor bolnavi de cancer