in Romania sunt boli profesionale care nu mai exista in Occident

0
202

Medicina muncii din Romania se confrunta cu boli profesionale care nu mai exista in tarile din Occident, a declarat conf. univ. dr. Szasz Lorand Csaba, seful Clinicii de Sanatate a Muncii din Targu Mures, cu ocazia lansarii primului studiu complex de medicina a muncii din Romania, „Vademecum de Medicina Muncii”, transmite corespondentul AGERPRES.

„Starea de sanatate din Vest e una si starea de sanatate a muncii din Romania e alta. La noi exista boli profesionale, cum e intoxicatia cronica cu plumb sau silicoza, de care cei din Occident nici nu mai stiu. Anul trecut am avut 58 de intoxicatii cronice cu plumb la Copsa Mica. in Europa nu exista astfel de medicamente pentru ca nu au nevoie”, a aratat dr. Szasz.

Acesta a spus ca a cumparat alte medicamente si ca i-a trebuit un pic de curaj pentru a le incerca pe pacienti, deoarece efectul secundar al acestora era toxic. Dr. Szasz a spus ca, in cele din urma, tratamentul s-a dovedit a fi eficient, iar pentru clinica este un precedent care va fi folosit si in alte cazuri.

Studiul „Vademecum de Medicina Muncii” a fost realizat de colectivul Clinicii de Sanatate a Muncii din Targu Mures si contine o serie de studii referitoare la bolile profesionale ale romanilor, incepand cu muscatura de capusa si terminand cu cancerul pulmonar.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentPrimul centru de procesare si depozitare de celule stem
Articolul următorTeoria lui Darwin, o polemica ce dureaza de un secol si jumatate